21. huhtikuuta 2009

Rahkamainen marjapiirakka




Kevättä rinnassa? No eipä oikein... Koko päivän on satanut lunta. Olen istunut neljän seinän sisällä ja ihmetellyt maiseman muuttumista valkoiseksi. Olipa kerta kaikkiaan nautinnollista juoda kupponen teetä ja maistella eilen leipomaani rahkamaista marjapiirakkaa. Olinkin jo vuoden päivät ihmetellyt, että saisikohan "rahkapiirakan" tehtynä vegaanisena ja vastaus löytyi Vegemenu opiskelijoille -blogista. Alkuperäinen resepti löytyy Chocochilistä. Soijajogurtti todellakin hyytyy! Uskomatonta mutta totta :) Tein marjapiirakan itsepoimituista mustaherukoista - niitä kun löytyy kaksi isoa säkillistä. Ps. Voit tehdä samalla täytteellä myös rahkapullia.


Rahkamainen marjapiirakka

Pohja:
100 g margariinia (Sininen Keiju on vegaanista)
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl soijamaitoa

Täyte:
1 prk (500 g) maustamatonta soijajogurttia
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g pakastemarjoja

Sekoita yhteen margariini ja sokerit. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää margariini-sokeriseokseen. Lisää soijamaito ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan ja esipaista uunissa 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.
Sekoita tällä aikaa jäiset marjat, soijajogurtti ja sokerit keskenään. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista piirakkaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Vähennä lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 5 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Kannattaa laittaa piirakka yöksi jääkaappiin, niin saat mitä herkullisinta piirakkaa.

1 kommentti:

  1. Nam, kuulostaa kyllä tosi hyvältä! Oon huomannut, että soijajugurttia voi käyttää melkein kaikessa kermaviilin sijaan: dipeissä, suolaisissa piirakoissa (esim. pinaatti-aurinkotomaattipiiras on herkkua!), tsatsikissa jne. En ole keksinyt rahkapiirakkaa kokeilla, mutta täytyy kyllä varmaan!

    VastaaPoista