21. joulukuuta 2018

Joulukuun 21: Maidoton joulusuklaaJoulun aikaan kauppojen suklaavalikoima moninkertaistuu, mutta maidottomia suklaalevyistä ja -rasioista on aika harva.

Kuten olen täälläkin todennut, pidän todella paljon kaikesta piparkakunmakuisesta ja olenkin harmitellut, ettei marketeista saa maidotonta piparkakkusuklaata. Onneksi piparkakkusuklaata voi tehdä helposti itse sulattamalla suklaan ja sekoittamalla joukkoon piparkakunpalasia. Pohjana voi käyttää omien mieltymysten mukaan oikein tummaa tai makeampaa suklaata. Jos hakusessa on maitosuklaamainen maidoton suklaa, suosittelen Brunbergin tummaa suklaata.  Se on hyvin vaaleaa ollakseen tummaa suklaata, ja on todella pehmeää ja kermaista.

Suklaaseen voi piparkakun lisäksi sujauttaa muitakin sattumia, kuten rusinoita, manteleita ja hasselpähkinää. Tällä kertaa laitoin suklaaseen piparimurskaa, cashew-pähkinää ja kuivattuja karpaloita - kiitos vinkistä Venla-Kaisa :)Maidoton piparkakkusuklaa

10x10 cm

kourallinen esim. manteleita, cashew- tai hasselpähkinöitä (käytin 20 g cashew-pähkinöitä)
noin 15 g piparkakkuja (esim. Annas)
noin 15 g kuivattuja karpaloita tai rusinoita
80 g tummaa suklaata (esim. 5 riviä Brunberg tumma suklaa)
+ piparkakkuja/manteleita/karpaloita/rusinoita koristeluun

  • Vuoraa leivinpaperilla noin 10x10 cm kannellinen muovirasia.
  • Rouhi pähkinät ja piparit.
  • Sulata suklaa ja sekoita haluamasi "sattumat" siihen.
  • Kaada suklaa leivinpaperin päälle, koristele levy haluamallasi tavalla ja anna jähmettyä suljetussa rasiassa jääkaapissa kaksi tuntia. 
  • Vinkki: Huomaathan, ettei itsetehty suklaalevy kestä kovin kauaa hyvänä. Jos levyä haluaa säilyttää pidempiäkin aikoja, suklaa tulee temperoida.

Nyt on aika sulkea viimeinen luukku ja lausua mitä lämpimimmät kiitokset kalenteria lukeneille. Päivän joululaulu? Se on kappale, jota kuuluu ehdottomasti jouluaattoon. Walking in the Air. Sen myötä toivottelen hyvää joulunodotusta!

- Tiina

Edellinen luukku: Pulla (vegaaninen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti