Bioferme Oy:lla ja Yosa-tuotteella on uskomaton historia. Toiminta starttasi jo vuonna 1977 maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Merja Scharlin toimesta, kotitalon autotalliin saneeratussa pienessä elintarviketilassa, luomumehujen valmistamisen muodossa. 1980-luvulla toiminnan painopiste siirtyi fermentaatiolla eli hapattamisella valmistettuihin tuotteisiin, kuten hapankaaliin. Vihannesten hapattamisesta saatu kokemus herätti kiinnostuksen täysin uuden tyyppisen tuotteen, probioottisen kauravalmisteen (Yosa) kehittämiseen. Mehuasematoiminta lopetettiin 1990-luvun lopulle tultaessa, koska "uusien Yosa-tuotteiden kehittäminen ja kaupallistaminen vaati paljon aikaa ja resursseja".
Yosan suosimista puoltavat monet seikat:
- tuotteet ovat 100 % kasviperäisiä
- yritys pyrkii aina ensisijaisesti käyttämään lähellä tuotettuja korkealuokkaisia kotimaisia raaka-aineita
- yrityksen käyttämä sähkö on sertifioidusti ympäristömerkittyä 100 % uusiutuvaa energiantuotantoa
Lähde: Bioferme Oy
Ps. Yosa järjestää reseptikilpailun ajalla 1.1.–31.3.2011 Yosan 15 vuotisen taipaleen kunniaksi. Kilpailuun voi osallistua kirjoittamalla reseptin ja liittämällä kuvan Yosan Facebook – sivun seinälle.Tarkemmat ohjeet "kilpailu" -välilehdestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti