Munkit mandariinikuorrutteella
Pullataikina:
4 dl soijamaitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
10-12 dl vehnäjauhoja
100 g sinistä Keijua
Kuorrute:
tomusokeria
mandariinista puristettua mehua (ehkä kolme-neljä mandariinia?)
Päälle:
tummaa suklaata
Valmista ensin pullataikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon mausteet ja osa jauhoista. Lisää pehmeä margariini. Lisää loput jauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
Muotoile taikinasta noin 20 munkkia. Kuumenna öljy ja upporasvapaista munkit kauniin ruskeiksi. Nosta kypsät munkit hetkeksi talouspaperin päälle ja pyöräytä sitten sokerissa.
Valmista kuorrute sekoittamalla keskenään tomusokeri ja mehu. Kuorruta jäähtyneet munkit. Viimeistele halutessasi munkit sulalla suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti