17. tammikuuta 2011

Tofu-currykastike






Tofu-currykastike

2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 200 g wokkivihanneksia
250-300 g tofua
500 ml kookosmaitoa
2 rkl mietoa currytahnaa
1 tl suolaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
0,5 tl inkivääritahnaa
0,5 tl juustokuminaa eli jeeraa

Kuumenna öljy ja lisää silputtu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet ja jäiset wokkivihannekset pannulle. Kun wokkivihannekset ovat sulaneet, lisää kuutioitu tofu ja kääntele vielä hetki. Lisää kookosmaito ja kaikki mausteet. Keitä kastiketta viisi-kymmenen minuuttia. Tarjoa lisukkeena basmatiriisiä.

2 kommenttia:

  1. Myydäänkö sitruunaruohotahnaa ihan tavallisissa kaupoissa? Mille se maistuu (sitruunalleko)?

    VastaaPoista
  2. Myydään ainakin suuremmissa kaupoissa, kuten Prismassa ja Citymarketissa.

    "Sitruunaruoho on Kaakkois-Aasiassa kasvava heinäkasvi, jonka ulkonäkö muistuttaa paksua kevätsipulia. Sen maku on raikkaan sitruunainen."

    Tahna voidaan korvata aivan hyvin sitruunanmehulla, jos ei halua kasvattaa jääkaapin tahnakokoelmaa :D

    VastaaPoista