Taikina tuntui aika paksulta, joten lisäsin taikinaan hieman vettä (siis tuon kahden ja puolen desin lisäksi). En osaa sanoa, tuliko taikinasta sitten liian löysää, kun pursotuksen "raidat" eivät juurikaan jääneet tankoihin. Ja vaikka teoriassa nämä ovat helppoja tehdä, niin yllättävän vaikeaa se käytännössä silti on: millaista taikinan pitää olla, kuinka kauan paistetaan, miten pursotetaan jne. Ensin pursotin 14 millimetrisellä tyllalla, jonka totesin puuhaan aivan liian isoksi (tangot olivat kuin mitäkin makkaroita). Käytä siis pienempää tyllaa, ehkä jotain 6-8 mm. Ensimmäisen paistoerän jälkeen homma alkoi toimia ja lopputulos oli kelvollinen.
Churrot
Taikina:
2 1/2 dl vettä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
Paistamiseen:
rypsiöljyä
Pinnalle:
sokeria
Dippaukseen:
n. 65 g tummaa suklaata
1/2 dl soijamaitoa
1 rkl sokeria
- Sekoita taikinan kaikki ainekset kulhossa.
- Siirrä taikina pursotuspussiin.
- Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.
- Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia tankoja. Voit myös pursottaa yhden pitkän pötkön, joka sitten leikataan tangoiksi paistamisen jälkeen. Anna tankojen kypsyä viitisen minuuttia.
- Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele leivonnaiset sitten sokerissa.
Youtubesta voi katsoa videoita churrojen teosta.
- Valmista dippi sulattamalla suklaa vesihauteessa. Kun suklaa alkaa sulaa, lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri.
Näyttääpä makean rasvaiselta eli varmasti todella herkulliselta :D
VastaaPoistaKiitos, menee heti huomenna testaukseen! :D
VastaaPoistaSelkee ohje ja varmasti toimii, huomenna testataan ;)
VastaaPoista