Runebergin kakku
Kakkupohja:
2 dl ruokokidesokeria (tai tavallista)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
200 g margariinia
1, 75 dl soijamaitoa tai omenamehua
Kostuttamiseen:
1 dl vettä
3 rkl mansikkalikööriä (tai muuta vettä väkevämpää)
Pinnalle:
vadelmahilloa
Kuorrutukseen:
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä
- Murskaa ensin keksit.
- Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
- Lisää sula margariini sekä maito/mehu joukkoon ja sekoita kevyesti.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia.
- Kostuta hieman jäähtynyt kakku. Laita kakku pariksi tunniksi tai mielellään yöksi jääkaappiin.
- Peitä kakku hillolla.
- Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri pieneen tilkkaan vettä. Koristele kakku kuorrutteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti