5. helmikuuta 2011

Runebergin kakku





Runebergin kakku vuosimallia 2011 on tehty täsmälleen samalla ohjeella kuin vuosi sitten. Maukasta Runebergin päivää kaikille :)

Runebergin kakku

Kakkupohja:
2 dl keksinmuruja (digestive, kaurakeksi, piparit, kanelikeksit... kaikki käy)
2 dl ruokokidesokeria (tai tavallista)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
200 g margariinia
1, 75 dl soijamaitoa tai omenamehua

Kostuttamiseen:
1 dl vettä
3 rkl mansikkalikööriä (tai muuta vettä väkevämpää)

Pinnalle:
vadelmahilloa

Kuorrutukseen:
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä

  • Murskaa ensin keksit. 
  • Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. 
  • Lisää sula margariini sekä maito/mehu joukkoon ja sekoita kevyesti. 
  • Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. 
  • Kostuta hieman jäähtynyt kakku. Laita kakku pariksi tunniksi tai mielellään yöksi jääkaappiin. 
  • Peitä kakku hillolla. 
  • Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri pieneen tilkkaan vettä. Koristele kakku kuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti