9. huhtikuuta 2011

Pähkinäiset suklaakeksit

Tarjoilimme maistatuksissa aivan superhyviä suklaakeksejä. Tiedä sitten, onko maun salaisuus carob-jauhe, vai mikä, mutta parhaimpia keksejä nämä ovat, mitä olen koskaan syönyt. Ja se on nimittäin paljon sanottu se.

Hehkutukset sikseen. Kiitokset Sinille, joka on veganisoinut reseptin (alkuperäisresepti ei ole tiedossani). Pähkinäallergisille tiedoksi, että taikinasta voi jättää huoleti hasselpähkinärouheen pois, ja siltikin kekseistä tulee todella maukkaita.


Pähkinäiset suklaakeksit
(kolme pellillistä)

5 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl carob-jauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
250 g sulatettua margariinia
2,75 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1 dl vettä
100 g tummaa suklaata
80 g hasselpähkinärouhetta

Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, carobjauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen margariinisulaan sokerit. Lisää joukkoon jauhoseos ja vesi. Lisää rouhittu suklaa ja hasselpähkinärouhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Pyörittele käsin pieniä nokareita pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista 175 asteessa n. 10 min.

4 kommenttia:

 1. Oih hyviltä näyttää! En ole carob-jauhetta koskaan kokeillut, mutta pitää varmaan käydä ostamassa ja testata. Suklaata. Pähkinää. Namnam!

  VastaaPoista
 2. Mitä tuo Carob jauhe on? Ja löytyisikö sitä "ekoliikkeistä" (esim Runsaudensarvesta, Ruohonjuuresta tai punnitse ja säästästä) vaiko ihan tavallisista kaupoista?
  Mutta siis; NAM!

  VastaaPoista
 3. Carob-jauhe jauhetaan johanneksenleipäpuun hedelmistä. Se muistuttaa hieman kaakaojauhetta, mutta on makeampaa ja sisältää vähemmän rasvaa ja enemmän ravintoaineita, kuten B1- ja B2-vitamiineja, kalsiumia ja magnesiumia.

  Carob-jauhetta voi ostaa mainitsemistasi "ekoliikkeistä" ja saattaa olla, että myös Life-ketjut myisivät sitä. Ekolossa 150 gramman pussi maksaa 3,90 e.

  Jos carob-jauhetta ei löydy tai ei halua sitä ostaa, niin sen voi korvata kaakaojauheella. Täytyisi kokeilla tällaista versiota, niin voisi sanoa, onko se carob-jauhe todellakin Se Aine, joka tekee näistä kekseistä niin hyviä :)

  VastaaPoista
 4. ... Pitääpä vielä mainita, että OVAT hyviä, olen kokeillut :) Ihan tavallisellakin kaakaojauheella tehtynä. Näihin pystyy myös piilottamaan "parempia" jauhoja, kaakaon ansiosta esimerkiksi hiivaleipäjauhon maku ei tule läpi, ainakaan omasta mielestäni. Tein taikinan systeemillä "kaikki kuivat sekaisin, kosteat mukaan ja sekoitetaan", ja toimi niinkin, eli toooosi helppoja tehdäkin. Lämpimästi suosittelen. :)

  VastaaPoista