21. helmikuuta 2012

Voisilmäpullat



Laskiaisena mäenlasku ei ole niin pakollista, mutta pullansyönti on. En huomannut ottaa laskiaispullista kuvaa, mutta voisilmäpullat ehdin kuvata ennen niiden katoamista parempiin suihin (tein pellillisen voisilmäpullia ja pellillisen isoja laskiaispullia). Ps. Testasiko kukaan laskiaispullien välissä uutta Alpron vispikermaa? Tuotteesta on kirjoitettu ainakin Kamomillan konditoriassa ja Chocochilissä.

Voisilmäpullat
n. 12 kpl

Pullataikina:
2 dl soijamaitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia (esim. Sunnuntain laktoositon leivontamargariini)

Pinnalle:
margariinia
sokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon mausteet ja osa jauhoista. Lisää pehmeä margariini. Lisää loput jauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
Leivo kohonneesta taikinasta 12 pullaa ja anna kohota hetki. Tee sormella syvä kuoppa pullan keskelle ja paina margariinilastu kuopan pohjalle. Ripottele pinnalle sokeria. Laita pullat tämän jälkeen välittömästi uuniin paistumaan. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. 

2 kommenttia:

  1. Pullapuuhiin en ehtinyt lainkaan mutta uusi vispi tuli kokeiltua kahvin kruununa, oli hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen verran moni kehui Alproa, joten minunkin oli pakko testata. Tykkäsin tosi paljon!

      Poista