Oikein herkullista maailman vegaanipäivää kaikille!
Schwarzwaldin kakku
Pohja:
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl sokeria
0,5 dl rypsiöljyä
4 dl soijamaitoa
1 tl omenaviinietikkaa
Kostutukseen:
0,5 dl konjakkia
Käytin kakun välissä saksalaista kirsikkahilloa |
Täyte:
2 dl kirsikkahilloa
2,5 dl vispikermaa (Alpro)
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
2.5 dl vispikermaa (Alpro)
n. 0,4 dl tomusokeria
kirsikoita
100 g tummaa suklaata
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kipossa öljy, maito ja omenaviinietikka. Kääntele maitoseos kevyesti jauhoihin sekoittaen mahdollisimman vähän. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua uunissa 175 asteessa alatasolla 40-50 minuuttia.
- Vatkaa purkki vispikermaa kakun ollessa uunissa. Mausta kerma sokerilla.
- Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Sekoita konjakki ja vesi keskenään ja kostuta levyt. Levitä kirsikkahillo ja kerma kakkulevyjen väliin.
- (Jätä kakku maustumaan jääkaappiin yöksi)
- Vatkaa toinen purkki vispikermaa päällystä varten. Mausta kerma ja päällystä kakku. Koristele kakku tuoreilla kirsikoilla ja suklaalastuilla.
Ja lopuksi vielä kuvia Schwarzwaldin upeista maisemista:
Aih, ihanaa! Olen tässä pari viikkoa potenut akuuttia Schwarzwaldinkakkupuutosta ja pyöritellyt päässäni reseptivariaatioita. Eipä olisi siis parempaan saumaan voinut tämä postaus tulla! Ehkäpä isänpäiväksi pyöräytän tällaisen herkun :)
VastaaPoistaOho, sattuipa sitten sopivasti! :) Tämä muuten maistuu ihan rohkeasti konjakilta, vaikkakaan ei niin rohkeasti kuin Saksassa syömä kakku, joka ui konjakissa tai jossain muussa hyvin alkoholipitoisessa nesteessä. Muistelen sitä vieläkin kauhulla :D
PoistaIhanan näköinen kakku! :)
VastaaPoistaNäyttää hyvältä! :)
VastaaPoista