Myönnetään, näiden kuppikakkujen tekeminen menee vähän välineurheiluksi. Tarvitset isoille ja pienille muffineille omat muffinipellit sekä isoja ja pieniä muffinivuokia.
Kokosin haamut Yrttipurkin appelsiinisuklaamuffineista. Tein taikinan Annikan reseptin mukaan, ja sain taikinan riittämään kymmeneen isoon ja kymmeneen pieneen muffiniin, vaikka täytynkin vuoat aivan täyteen.
Kuppikakkuja -kirjassa muuten ohjeistettiin laittamaan sokerimassan alle tomusokerista ja margariinista tehty kreemi, mutta jätin sen tällä kertaa pois.
Haamumuffinit
10 kplAppelsiinisuklaamuffinit:
2 dl sokeria
0,25 tl suolaa
2,5 dl appelsiinimehua
1 dl rypsiöljyä tai sulatettua margariinia
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 rkl sokeroimatonta tummaa kaakaojauhetta
Päälle:
kaulittavaa sokerimassaa (yksi 250 g riittää)
silmät ja suun voit taiteilla suklaasta/strösseleistä.
- Sekoita sokeri, suola, mehu ja öljy.
- Vispaa joukkoon loput ainekset.
- Annostele taikina muffinivuokiin muffinipellille.
- Paista 190 asteessa n. 20 minuuttia.
- Irrota jäähtyneet pikkumuffinit vuoistaan.
- Nosta ylösalaisin käännetyt pikkumuffinit isompien muffien päälle. Leikkaa tarvittaessa kuppikakut päältä tasaisiksi.
- Pyörittele sokerimassasta 10 pientä palloa ja asettele yksi pallo kunkin kuppikakkupinon päälle.
- Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla pyöreiksi levyiksi, ja aseta ne kuppikakkujen päälle haamujen viitoiksi.
- Kiinnitä strösselit esim. koristelugeelillä haamujen silmiksi.
Kiva muffari-idea, täytyypä sujauttaa korvan taakse talteen. :) Hauskaa halloweenia!
VastaaPoistaTällaiset on aina kivoja. Itselläni on niin huono mielikuvitus, etten tällaisia itse keksi, mutta onneksi on kirjoja ja blogeja :)
PoistaSöpö!
VastaaPoistaTämä on kyllä söpö haamu!
PoistaVoi vitsit miten suloisia! Tekee ihan mieli järjestää jotkut halloween juhlat kun niin kovasti näkyy nyt tällaisia haamu ja muita halloween leivonnaisia!
VastaaPoista