17. helmikuuta 2015

Vegaanin laiskiaispullat




Hyvää laskiaistiistaita!

Tänä vuonna menin helpoimman kautta ja ostin pullat valmiina. Tässä postauksessa olennaista ei ole kuitenkaan pullat, vaan täyte. Kamomillan konditoria on nimittäin ratkaissut, kuinka todella löysästä soijavispikermasta saa jämäkkää. Kerma kiehautetaan yhdessä agar agarin kanssa, jäähdytetään seos ja vatkataan. Tuloksena on jämäkkä, helpostipursotettava vaahto. Kamomillan kehittelemä taikatemppu todella toimii!


Vegaanin laiskiaispullat
14 kpl

1 pussi Pirkan vehnäpullia
 vadelmahilloa

Jämäkkä soijavispi:
1 purkki Alpron vispikermaa
0,75 tl agar agar -hiutaleita
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Jämäkän soijavispin valmistus:
  • Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
  • Kuumenna vispilällä sekoittaen, kunnes seos kiehuu. Vähennä hieman lämpöä ja anna kiehua samalla vispaten noin 5 minuuttia.
  • Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.
  • Vaahdota sähkövatkaimella.

3 kommenttia: