2. huhtikuuta 2015

Kahvi-suklaamousse





Suklaa-kahvi-konjakki – siinä hyvin klassinen, mutta erittäin toimiva trio. Jos joku vielä pähkäilee pääsiäisen herkkujen suhteen, tässä olisi oiva kandidaatti. Mousse on helppo valmistaa ja todella hyvää, niin samettisen pehmeää...

Oikein mukavaa pääsiäistä!


Kahvi-suklaamousse
6 isohkoa annosta (tai 8 pienempää)

0,5 dl vahvaa kahvia
200 g tummaa suklaata
2,5 dl Alpron vispi"kermaa"
4 tl (=20 ml) konjakkia


  • Keitä ensin kahvi.
  • Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kahvi. Sulata miedolla lämmöllä.
  • Vaahdota kerma.
  • Lisää vaahdotetun kerman joukkoon suklaa. Lisää hieman konjakkia makua antamaan.
  • Jaa vaahto kulhoihin ja anna olla jääkaapissa vähintään tunnin. 

2 kommenttia: