5. lokakuuta 2012

Uunijuurekset

iduunijuurekset


Kesällä nautitaan uusista perunoista, syksyn ehdoton herkku taas on uunijuurekset. Yleensä laitan vuokaan punajuuria, porkkanaa ja sipulia, joskus myös palsternakkaa ja lanttua - mitä nyt jääkaapista (tai omalta kasvimaalta) sattuu löytymään.


Uunijuurekset
6-8 annosta

6 punajuurta
5 isoa porkkanaa
1 iso lanttu
2 sipulia
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl tummaa siirappia
0,5 dl vettä
reilu 1 rkl kuivattua timjamia
reilu 1 tl suolaa
mustapippuria


Kuori ja kuutioi punajuuret, porkkanat ja lanttu. (Pilko lanttu hieman pienemmiksi kuin muut, sillä se vaatii pidemmän kypsymisajan.) Silppua sipulit. Kaada juurekset isoon uunivuokaan ja sekoita loput ainekset joukkoon. Paista 200 asteessa noin tunti tai enemmän juureskuutioiden koosta riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti