Näin on tämän omenapiirakan kohdalla. Olen jo aiemmin hehkuttanut tätä Siljalta saamaa reseptiä blogissani, sillä tämähän on se sama resepti, jonka mukaan leivoimme maistatuksiin omppupiirakkaa. Päätin jakaa reseptin uudestaan, sillä monet varmasti tuskailevat tällä hetkellä omenavuortensa kanssa.
Omenapiirakka
Pohja:
150 g sulatettua margariinia
2 dl maustamatonta soijajogurttia
1,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(2 tl vanilliinisokeria)
Päälle:
omenoita (pieniä kotimaisia omenoita n. 6-8)
kanelia ja sokeria
- Sulata margariini ja sekoita soijajogurtti siihen.
- Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa keskenään ja lisää ne margariini-jogurttiseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina kevyesti voideltuun piirakkavuokaan.
- Kuori omenat ja viipaloi/kuutioi ne. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
- Paista 200 asteessa noin 30-40 min.
Jos haluat tehdä piirakkaa isomman satsin, tee taikina 2,5 kertaisena ja levitä uunipellille.
Ohhoh, jos tämä kerran on noin hyvää niin täytyypäs kokeilla tätä ohjetta :) Kiva kun jaoit reseptin uudelleen.
VastaaPoistaOlen kokeillut tänä syksynä useampaa omenapiirakkareseptiä ja tämä on osoittautunut aivan ylivoimaiseksi. :)
VastaaPoistaTeen tätä juuri ja taikina vaikuttaisi tosi löysältä.. Kuuluukohan sen ollakin vai onko reseptissä virhe tai mulle sattunut joku käsittämätön kämmi? =oO
VastaaPoistaEi taikinan pitäisi olla kovinkaan löysää, vaan ihan normi - kohtuu jämäkkää - piirakkataikinaa. Reseptin pitäisi olla oikein. Eli 2 dl jogurttia ja 150 g rasvaa, ei muuta nestemäistä.
PoistaJos ei raaski luopua tästä reseptistä, mutta haluaisi jotain vaihtelua niin suosittelen laittamaan kardemummaa taikinan sekaan! Hurjan hyvää. Oon todennut kardemumman sopivan myös esim. mustikkapiirakkataikinaan, jonka teen yleensä murumaisemmaksi/kovemmaksi eri ohjeella.
VastaaPoistaTätä pitäis kyllä taas tehdä.. Marjapiirakkana toimii myös!
VastaaPoista