10. joulukuuta 2012

Maustekakku


Jouluinen kakku kahvipöytään. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin piimää, jonka korvasin soijajogurtilla (alkuperäinen resepti löytyy muistaakseni Kotiruokaa -kirjasta).

Paljon olen viime aikoina kokkaillut, muun muassa tehnyt joululaatikoista testiversiot, mutta kiitos talven pimeyden, kuvat eivät onnistu. Turhauttavaa. Olen kuitenkin nauttinut suuresti joulun tunnelmasta ja herkuista - toivottavasti tekin.

Maustekakku


4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
1 tl pomeranssikuorta
1 dl rusinoita
100 g sulatettua margariinia
2 dl soijamaitoa
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1 rkl tummaa siirappia

  • Sekoita kuivat aineet keskenään. 
  • Lisää sulatettu margariini, maito, jogurtti ja siirappi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 
  • Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin tunti.

2 kommenttia:

  1. Moi!

    Pakko kokeilla, saas nähä miten onnistuu. Ohjeesta ei varmaan jää kiinni, kiitos! Olen nauttinut Joulun tunnelmasta.

    Mukavaa Joulukuun jatkoa!

    VastaaPoista