27. heinäkuuta 2018

Guacamole



Olen löytänyt vasta aivan viime vuosina avocadon, kuten ilmeisesti aika moni muukin suomalainen avocadon myyntitilastoista päätellen. En aluksi pitänyt avocadon mausta mutta nyt olen suorastaan koukussa siihen. Laitan monesti leivän päälle avocadon viipaleita margariinin sijaan.

Olen tehnyt useasti tänä kesänä guacamolea. Guacamole sopii esimerkiksi hampurilaisten ja tortillojen väliin sekä sipsien tai vihannesten dipiksi. Guacamolen reseptejä on jotakuinkin niin monta kuin sen tekijöitä ja tässä alla minun versioni. Korianterin määrää kannattaa säädellä itselleen sopivaksi. Puoli desiä korianteria tuo vähän korianterin makua ja jos pidät korianterista, kannattaa laittaa sitä runsaammin. Halutessasi voit jättää korianterin kokonaan pois. Perinteiseen guacamoleen tulisi tomaattia, jonka tässä olen jättänyt pois allergian vuoksi. Toimii mielestäni hyvin ilmankin.

Reseptin mukaan tehty guacamole riittää esimerkiksi neljän hampurilaisen väliin tai neljälle hengelle dipiksi.




Guacamole

2 isoa tai 3 pientä avocadoa
1/2 dl korianteria
1/2 punasipuli
1/2 limen mehu
1/4-1/2 tl suolaa


  • Muussaa avocadot haarukalla.
  • Hienonna korianteri ja punasipuli ja sekoita avocadososeen joukkoon.
  • Lisää vielä limen mehu ja suola. Tarjoile heti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti