21. huhtikuuta 2010

Laku-päärynäpirtelöMustikkapöperö voitti maaliskuun ruokahaasteen mahtavalla palsternakkakakullaan. Sääntöjen mukaan voittajan vastuulla on seuraavan ruokahaasteen järjestäminen. Mustikkapöperö haastoi meidät aiheella "hedelmäinen juoma".

Kun kuulin haasteesta, ajattelin heti, että tähän haluan osallistua jollakin pirtelöllä. En ole tehnyt vuosiin pirtelöä, vaikka pidänkin pirtelöistä valtavasti. Nyt oli siis korkea aika ryhtyä tuumasta toimeen! Ajatus päärynäpirtelöstä viehätti minua valtavasti ja hyvää tästä tulikin. Laitoin maitoa kolme desiä, ja juoma jäikin vähän turhan löysäksi. Hyvä onkin laittaa maitoa ensin vähän ja lisäillä sitä sitten vähän kerrallaan, kunnes juomasta saadaan sopivan paksuista.

Laku toi pienen extran juomaan. Käytin Pandan lakupötköä pillinä :) Pikku hiljaa pilli tietysti lyheni... :D Lasien reunat koristelin Pandan Lacksuulla.


Laku-päärynäpirtelö
Neljä lasillista

1 banaani
2 päärynää
1/2 l vaniljajäätelöä (lista vegaanisista jäätelöistä)
1-3 dl soijajuomaa
4 Pandan lakupötköä

Kuori banaani ja päärynät ja viipaloi ne muutamaan osaan. Laita hedelmät, jäätelö ja hieman soijajuomaa tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi. Lisää tarpeen mukaan soijajuomaa. Kaada pirtelö laseihin ja laita lakupötköt pilleiksi :)

2 kommenttia:

  1. Kivan erikoinen pirtelö! Nätin näköinen kuvassa ja varmaankin hyvää!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapas älyttömän hyvältä yhdistelmältä!

    VastaaPoista