1. joulukuuta 2018

Luukku 1: Maidottomia pipareita ja piparkakkutaikinoita kaupasta

Oikein ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää sinulle ja tervetuloa seuraamaan Dinan keittiön joulukalenteria! Joka päivä ennen jouluaattoa täältä löytyy uusi postaus. Ihanaa, nyt on joulukuu! On aika ensimmäisen joulupostauksen.

Aloitan joulun vieton aina joulukuun ensimmäinen päivä tai vaihtoehtoisesti ensimmäinen adventtisunnuntai riippuen siitä, kumpi näistä sattuu olemaan ensimmäisenä. Tällöin avaan joulukoristelaatikon, ripustan punaiset verhot olohuoneesen, teen ensimmäiset joulutortut ja piparit, keitän glögit ja laitan joululaulut soimaan. Aiemmin olen ollut hyvin tiukkana sen suhteen, että jouluherkkuja ei syödä tai joululauluja kuunnella ennen tätä "virallista" joulunaloitusta. Nyt olen lipsunut periaatteistani, ja saatan nauttia glögiä ja joulutorttuja marraskuun puolella.


Mutta yhden asian suhteen olen vielä ehdoton - ja se on, että ensimmäiset piparit leivotaan ensimmäisenä adventtina tai 1.12.

Tässä postauksessa listaan kaupasta löytyvät vegaaniset piparkakut ja -taikinat, sillä en ole yrityksistä huolimatta saanut tehtyä vielä tarpeeksi hyvää piparkakkutaikinaa, jonka reseptin olisin halukas täällä jakamaan. Ehkä joku päivä vielä!Ainakin seuraavat valmispiparit ovat vegaanisia (lähde Vegaanituotteet.net):

  • Annas piparkakut (original, appelsiini, polka, manteli, luomu)
  • Delikatess ohuet sydänpiparit (Lidl)
  • Finax vanhanajan piparkakut
  • Semper piparkakut

ja piparkakkutaikinoista:

  • Fria 
  • Jouluaitta (Lidl)
  • Moilas
  • Myllyn paras laktoositonJokainen "luukku" sisältää joululaulun. Toivottavasti kappaleet herättävät teissä muistoja tai johdattavat uusien kappaleiden äärelle.

Päivän joululaulu: Tänään Spotifyistani on erityisen useasti soinut eräs kappale, joka on vuosia ollut se ensimmäinen joululaulu, minkä laitan joulukuun ensimmäisenä päivänä soimaan. Sytytän kynttilät, istahdan alas. Nyt saa joulu tulla.  Odotan hiljaa, että ensimmäiset sanat kajahtavat kaiuttimista. "Tervehtii jo meitä joulu ihanin. Tuli kylmän teitä, armas kuitenkin". Joululaulu, esittäjä Rajaton.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti