4. joulukuuta 2018

Luukku 4: Itsenäisyyspäivän lumihiutaletortut
Jouluruoissa ja -herkuissa vaalitaan perinteitä. Vaan joka vuosi tulee joku "hitti", johon suomalaiset hurahtavat. Yleensä tällainen hitti on jotakin vanhaa tuttua tuunattua. Viime vuonna se oli joulutorttu Vihreällä kuulalla, tänä vuonna se on joulutorttu muotoiltuna lumihiutaleeksi. Onnittelut keksijälle, joka esitti sen Facebookin eräässä jouluryhmässä. Hiutaletortuista on todellakin tullut tämän joulun ilmiö, jolta tuskin kukaan on voinut välttyä!

Olen tehnyt aina itsenäisyyspäivänä perinteisiä jouluruokia ja -leivonnaisia: Päiväruoalla on lanttu-, porkkana- tai perunalaatikko (tai joskus nämä kaikki), jälkiruokana joulutortut tai piparkakku-kermavaahto -kerrosmaljat. Tulevana itsenäisyyspäivänä ajattelin tehdä lumihiutaletorttuja, joista eilen tein testiversiot. Tarkoituksenani on sujauttaa väliin mustikkamarmeladia, mutta toistaiseksi en ole löytänyt sitä kaupasta.


Itsenäisyyspäivän lumihiutaletortut

Lehtitaikinalevyjä
Mustikkamarmeladia
Päälle tomusokeria

  • Torttutaikinalevyistä vegaanisia ovat Kotimaista, Myllyn paras, Sunnuntai ja lehtitaikinalevyistä Kotimaista, Myllyn paras, Pirkka, Sunnuntai
  • Katso teko-ohjeet videolta, esim. Me Naiset -sivustolta

P'äivän joululaulu: Tämä suomalainen joululaulu on yksi rakastetuimmista. Sekin, kuinka ollakaan, on melankolinen. Lauluun tuli vielä uusi ulottuvuus, kun siskoni kerran huomautti, että laulussa kerrotaan Sisiliassa olevan henkilön kaipuusta Suomeen (tämä on jälleen niitä lauluja, joita sujuvasti laulaa mukana mutta sanoituksia ei ole tarkemmin miettinyt), ja niinpä pistin tämän soimaan ollessani Sisiliassa. "Ja Etnanpa kaukaa ma kauniina nään".

"Sen vertaista toista en mistään ma saa,
on armain ja kallein mull' ain Suomenmaa"Mukavaa itsenäisyyspäivän odotusta,
toivottaa Tiina Sylvian joululaulua kuunnellen.

Edelliseen postaukseen pääset tästä: Luukku 3: Helppo porkkala - porkkala uudella tavalla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti