5. joulukuuta 2018

Luukku 5: JoulupopparitJoskus kauan sitten 90-luvulla olimme siskoni kanssa Pariisin Disneylandissa ja halusimme laitteiden kiertelyn välissä istahtaa hetkeksi ja nauttia jotakin pientä suolaista. Siskoni tilasi pienestä suloisesta kojusta sujuvalla(?) ranskan kielellä kupillisen poppareita. Muistan edelleen sen pettymyksen, kun pistelin suuhuni ensimmäisen popparin - makeaa! Mitä kummaa - ei popcornit voi olla makeita!

En ole vieläkään makeiden popcornien ylin ystävä. Selatessani Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää joulua -kirjaa kuitenkin joulupoppareiden resepti alkoi kummasti kiehtoa (alla oleva resepti on mukaelma kirjan reseptistä). Mukavia pieniä rouskuvia, ja aika makeita, suupaloja näistä tuli ja jouluiset maut sopivat yllättävänkin hyvin poppareiden kaveriksi mutta kyllä minä taidan jatkossakin nauttia popparit suolaisina.


Joulupopparit

1 litra

1 litra valmiita popcorneja (esim. 1 pussi Taffelin popcorneja)
0,5 rkl margariinia (sininen Keiju)
0,5 rkl öljyä
0,5 rkl siirappia
0,5 tl sokeria
0,5 tl kanelia 
ripaus suolaa
ripaus kardemummaa (tai neilikkaa)
ripaus mustapippuria

  • Valmista popcornit.
  • Kuumenna margariini ja öljy pannulla ja lisää kaikki mausteet. Sekoittele hetki.
  • Kääntele mausteseos popcornien joukkoon.
  • Säilytä jäähtyneet popcornit ilmatiiviissä rasiassa.

Päivän joululaulu: Kappale on iloinen ja pirskahteleva kuin popparit! Tuo taatusti hyvän mielen jos ei itse kappaleesta niin ainakin laulajan äänestä. Joy to the World, esittäjä Aretha Franklin.

Edelliseen postaukseen pääset tästä: Luukku 4:Itsenäisyyspäivän lumihiutaletortutEi kommentteja:

Lähetä kommentti