9. joulukuuta 2018

Luukku 9: Jouluinen brownie-jäätelöJulkaisin joulukuun alussa piparkakunmakuisen brownien reseptin. Postauksessa kehotin teitä jättämään pari palaa pakkaseen ja nyt selviää, miksi. Ei hätää, vaikkei brownie olisikaan valmiina tehtynä - browniet syntyvät nopeasti tällä reseptillä.

Esimerkiksi Ben & Jerry's on tuonut markkinoille joulujäätelönsä ja aloin sen nähdessäni haaveilla maidottomasta, jouluisilla mausteilla höystetystä jäätelöstä. Tehdessäni brownieita välähti, että sitä kun yhdistäisi vaniljajäätelöön, olisi lopputuloksena B&J:n jäätelön kaltainen tuhti, makea herkku. Vielä kun joukkoon laittaisi piparkakkutaikinaa ja ripauksen piparimurskaa. Ja kyllä - lopputulos muistuttaa esikuvaansa ja on todella hyvää! Täydellinen viikonloppuherkku tai kahvipöydän tarjottava. Vielä överimmän jäätelön saa, jos käyttää vaniljajäätelön sijaan suklaajäätelöä.

Pahoittelut kuvasta. Jäätelö ehti sulaa turhan paljon ennen kuin ehdin kuvaamaan.

Jouluinen brownie-jäätelö


Tarvitset:
Piparkakkutaikinaa
Maidotonta vanilja- tai suklaajäätelöä (esim. Oatlyn vanilja tai Double Chocolate Fudge)
Brownien paloja
Piparkakkumurskaa
  • Ota  pieni nokare piparkakkutainaa ja muutama pala piparkakku-brownieta sulamaan tai valmista brownie.
  • Anna jäätelön hieman pehmetä.
  • Sekoita jäätelön joukkoon brownien paloja, piparkakkutaikinaa ja piparimurskaa.

Päivän joululaulu: Tämä kappale on amerikkalainen rallatus parhaimmillaan. Överi-sokeri-makea kuten brownie-jäätelö. Hitti, joka pitää - ja jonka jaksaa - kuunnella yhden kerran joulussa. All I Want for Christmas is You, esittäjä Mariah Carey.

Edellinen luukku: Luukku 8: Helpot "viineripitkot" lehtitaikinasta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti