8. joulukuuta 2018

Luukku 8: Helpot "viineripitkot" lehtitaikinastaOlen julkaissut blogissani aiemminkin nopeiden viinereiden reseptin: kokonaisen torttu- tai lehtitaikinalevyn päälle levitetään marmeladia ja laitetaan uuniin. Simppeliä! Makukin miellyttää meikäläistä enemmän kuin perinteisten joulutorttujen, sillä täytettä on enemmän kuin perinteisissä tähtitortuissa :D 

En osannut päättää, käyttäisinkö tällä kertaa täytteenä luumu- vai omena-kaneli-marmeladia, joten käytin molempia. Jos makua haluaa raikastaa, voi täytteeksi laittaa marmeladin ohella vaniljakiisseliä.

Purkki marmeladia riittää noin kuuteen, seitsemään viineripitkoon.


Helpot viineripitkot
(6 kpl)

6 maidotonta lehti- tai torttutaikinalevyä 
luumumarmeladia ja/tai
omena-kanelimarmeladia


  • Laita lehtitaikinalevyt sulamaan. Kun levyt ovat sulaneet, paina pitkällä veitsellä viillot levyjen molempiin reunoihin. Viillot tulevat pitkittäin, muutaman sentin päästä reunoista. Levitä viiltojen keskelle marmeladia. Paista pitkoja uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele jäähtyneet pitkot halutessasi tomusokerilla tai tomusokerikuorrutteella. 

Päivän joululaulu: Tutustuin tähän kappaleeseen vasta ala-asteen loppupuolella, jolloin luokkamme sai kappaleen esitettäväksi koulun joulujuhlissa. Ihastuin kappaleeseen ja pari vuotta myöhemmin tuntui, että kappale oli noussut koko kansan suosikiksi. Tulkoon joulu, esittäjä Suvi Teräsniska.


Edellinen luukku: Luukku 7: Jouluinen tuorepuuro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti